Corona update 22 september

Na 1,5 jaar is het toegestaan en veilig om de kerkdiensten weer te organiseren zoals eerder. Gister, 21 september, was (hopelijk) de laatste coronateam vergadering.

Volgens het advies van CIO gelden er geen beperkingen meer op het gebied van aantallen kerkbezoekers.  Ook zijn opgave en triage niet meer nodig en we kunnen weer koffiedrinken. We beginnen hiermee a.s. zondag. Er is koffie na de dienst. Alle vergaderingen, catechisaties en (jeugd) verenigingen kunnen weer gewoon doorgaan. Ook Fonkel is weer van harte welkom en kan weer beginnen.

Een aantal zaken blijven:

1.    Geen handen schudden
2.    Avondmaal blijven we vieren zoals op 29 augustus jl.
3.    De collecte (digitaal of contant bij de uitgang)
       De dozen zien er wat armoedig uit, we hopen hier een betere oplossing voor te vinden.
4.    Ben je ziek, dan blijf je thuis

Ook willen we de gastvrouwen en -heren graag houden. Niet in het kader van corona, maar omdat het fijn is dat we welkom worden geheten. Ook voor gasten van de middagdiensten is dat fijn.

Het zou kunnen dat er leden zijn die toch nog de behoefte voelen om afstand te houden tijdens de kerkdienst. Hiervoor wordt zaal 2 gereserveerd.  Het beste is om dit bij aankomst door te geven aan de koster of de gastvrouw/heer. Die kan je dan de weg wijzen.

We zijn ontzettend dankbaar dat dit kunnen meedelen en hopen dat iedereen de vrijmoedigheid heeft om zondags de kerkdiensten weer te bezoeken. We hopen op gezegende bijeenkomsten. A.s. zondag wordt hier ook aandacht aan geschonken in de dienst tijdens het jaarthema.

PS: er volgt nog informatie over wel of niet aanmelden voor middagdiensten in Aduard, Enumatil en Grijpskerk-Niezijl!